Snadná a jednoduchá cesta, jak vybírat efektivně a moderně poplatky. To nabízí sportovním organizacím nová služba Středočeského kraje – Středočeský platební portál.

Jde o jednoduchý systém pro placení jakýchkoliv poplatků, které občan či uživatel služeb v kraji potřebuje uhradit. Zapojit se mohou obce, školy, školky, zájmové kroužky či sportovní organizace. A tedy i fotbalové kluby.

Zřízení je jednoduché. Klub se zaregistruje na stránce www.platby-sc.cz, podepíše smlouvu a pro ověření účtu zaplatí pouhou jednu korunu. Sám si pak nadefinuje poplatky, které vybírá a už jen informuje své členy. Dále už nic neplatí.

Aplikaci už například využívá SK Benešov. Jeho platební stránku naleznete pro inspiraci ZDE.

„Jde o nejsnazší cestu pro kluby, jak vybírat členské či hráčské příspěvky,“ řekl předseda klubu a místopředseda SKFS Tomáš Novák. Ten je také členem Výboru pro digitalizaci a chytrý kraj Zastupitelstva Středočeského kraje a vede pracovní skupinu, která má nový platební portál na starosti.

„Portál jsem ve svém klubu začal používat, než jsem se stal členem výboru a vedoucím příslušné pracovní skupiny. Od začátku jsem v něm viděl velký potenciál pro sportovní organizace. Důležité je, že kluby za jeho používání nic neplatí a že portál je provozován včetně telefonické podpory, kterou mohou kluby využít při jakékoliv nejasnosti. I zavedení vašich poplatků do systému je možné svěřit právě podpoře na straně provozovatele,“ doplnil výhody Novák.

Platební portál plně podporuje i hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková. „Portál je důležitým krokem v digitalizaci kraje a jeho služeb pro občany. Zároveň nabízí organizacím, jako jsou třeba právě sportovní kluby, jednoduché řešení, jak odstranit vybírání peněz v hotovosti a komplikace s tím spojené,“ vyzdvihla. „Takto se stačí rozhodnout, že chcete mít v klubu možnost platit příspěvky online moderní formou, například platební kartou či QR kódem v mobilním bankovnictví. Pro členy klubu nebo rodiče dětí je to pohodlné a pro klub mnohem jednodušší při zaúčtování,“ dodal hejtmanka Pecková.

Pro další informace navštivte stránku https://platby-sc.cz/jak-to-funguje.

Nebo se obraťte na následující kontakty:

Tomáš Novák
místopředseda SKFS
mobil: 602 303 532
e-mail: novak@skfs.cz

Petra Danková
Regionální dotační kancelář Středočeského kraje
mobil: 724 792 588
e-mail: dankova@rdksc.cz