Vážené předsedkyně, vážení předsedové národních svazů,

dovolte mi vám v krátkosti sdělit aktuální informace ohledně vyhodnocení výzev podpory národních svazů. Vím, že většina z vás pociťuje nervozitu a potýkáte se s problémy s financováním jednotlivých akcí. S většinou z vás jsem osobně mluvil a informoval o tom, že do konce dubna chceme vyhodnotit veškeré žádosti, pokud bude vše v pořádku a nebudeme nuceni vyzývat jednotlivé svazy k dodání dodatečných informací.

Věřte mi, že NSA nemá zájem jakkoliv zdržovat hodnocení a chceme přistoupit k vyplacení co nejdříve. Snažíme se i neformálně komunikovat, protože kdybychom komunikovali oficiální výzvou, mnohé svazy by měly veliký problém.

Bohužel z 90% jsme museli vyzývat jednotlivé svazy k dodání informací. Většinou chyběly závažné dokumenty, na které se ale svazy mohly několik měsíců dopředu připravit. Můžu uvést příklad, někteří nedokázali dodat výroční zprávu, rejstřík nebyl v souladu s žádostmi a některé svazy měly dokonce tak závažné nedostatky, že jsme bohužel nemohli přistoupit ani k formálnímu hodnocení.

Proto se nyní o týden prodloužila lhůta vyhodnocování.

Skupiny, Národní sporty a veliké individuální sporty OH, jsou již v pořádku a rozhodnutí o dotaci pošleme příští pondělí tj. 9.5.2022

Ostatní skupiny stále vyhodnocujeme, ale čekáme na zásadní informace od vás. Proto vás prosím a žádám, pokud jste vyzváni NSA o dodání informací, dodejte vše potřebné v co nejkratší lhůtě, abychom mohli přistoupit k rozhodnutí i u ostatních skupin.

Není pravda, že bychom přistupovali prioritně k větším svazům na úkor menších skupin. Přistupujeme ke všem skupinám rovně a pokud budeme mít všechny informace, okamžitě vystavíme rozhodnutí.

Příští týden budeme finalizovat skupinu malé individuální olympijské a kolektivní sporty. Pevně věřím, že do 30. května by mohla být většina skupin v pořádku. Ovšem k tomu potřebujeme vaši spolupráci.

Naším zájmem je, aby vše bylo rozděleno v pořádku a co nejdříve jste měli prostředky na svých účtech.

 

Děkuji, Filip Neusser