V předchozích šesti ročnících Mělnického festivalu sportu si různá sportovní odvětví v rámci rodinného víceboje vyzkoušely už tisíce účastníků. Ten s pořadovým číslem sedm se uskuteční tradičně v sobotu, 10. září od 14 hodin ve sportovním areálu na Podolí vedle plaveckého bazénu.  

„V rámci sportovního odpoledne si všichni příchozí mohou vyzkoušet více jak pětadvacet sportovních odvětví zastoupených mělnickými kluby. Zároveň mají možnost si v rámci víceboje zasoutěžit o cenné kovy. Zejména pro děti za doprovodu rodičů je festival unikátní příležitostí si na jednom místě vybrat svůj sport. Což je konečně i hlavním cílem akce,“ upřesnil předseda pořádající České unie sportu Mělník Stanislav Barda.

Vyjma tradičních kolektivních sportů nebudou chybět jezdectví, požární sport, sporty úpolové, krasobruslení, modeláři, letní biatlon, soutěže Domu dětí a mládeže Mělník a nově se představí Autoklub Mělník se závodními stroji. Nejoblíbenějšími částmi doprovodného programu jsou už tradičně letecký shoz sladkého nákladu, ukázky sportů, hasičská pěna a nově si kdokoliv z příchozích může ověřit svou obratnost na největší překážkové dráha v ČR Explosive.

„Bez hlavních partnerů, kterými jsou město Mělník, Všeobecná zdravotní pojišťovna, společnost CAR4Way, Tipsport a Mafra bychom festival, který je i součástí celostátního projektu Sportuj s námi nedokázali ufinancovat. Díky nim tak mají všichni účastníci i nadále vstup zdarma a desátého září je velmi rádi přivítáme v areálu FC Mělník,“ zve jménem organizátorů Barda

.