Zastupitelstvo kraje schválilo vyhlášení Programu 2024 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže ze Středočeského Fondu sportu a volného času.

Lhůta pro podání žádostí je stanovena: od 10. ledna 2024 od 09:00 hodin do 25. ledna 2024 do 15:00 hodin.

Výzva v pdf: 7_Program 2024_Fond sportu a volného času_sportovní aktivity_FINAL ZK

Podstatnou změnou oproti Programu 2023 je, že budou podporovány pouze sportovní aktivity z důvodu vzniku Programu 2024 pro volnočasové aktivity nesportovního charakteru.

 

Fond sportu a volného času 2024 – SPORTOVNÍ AKTIVITY
Žadatelé mohou podávat žádosti do čtyř tematických zadáních:

„Podpora sportovních aktivit – investiční podpora“
zahrnuje výstavbu nových veřejně přístupných sportovních zařízení a investiční projekty zaměřené na modernizaci stávajících tělovýchovných zařízení související se sportovní činností dětí a mládeže.
„Podpora sportovních  aktivit – neinvestiční podpora“
zahrnuje podporu činnosti související se sportovními aktivitami dětí a mládeže (opravy a údržby sportovních zařízení a zařízení, která slouží k volnočasové činnosti dětí a mládeže, drobné materiální vybavení do 40 tis. Kč/kus, organizace akcí regionálního, celostátního a mezinárodního významu, mzdy).
„Podpora vrcholového sportu“
v oblasti podpory „neinvestiční podpora“, která zahrnuje podporu sportovních subjektů související s vrcholovou sportovní činností sportovců od 14 let věku; kritérium „vrcholového sportu“ splňují účastníci nejvyšších celorepublikových akcí juniorů a seniorů a dále pak mezinárodní akce typu Mistrovství světa, Evropy či Světových pohárů v kategorii juniorů či seniorů ve věku nad 14 let.
„Podpora handicapovaných“
v oblasti podpory „neinvestiční podpora“ která zahrnuje podporu činnosti související se sportovními  aktivitami handicapovaných dětí, mládeže a dospělých (drobné materiální vybavení do 40 tis. Kč/kus, organizace akcí regionálního, celostátního a mezinárodního významu, mzdy).

 

Současně dochází k dalším zásadním změnám:

  • Neuznatelné náklady se rozšiřují o cestovné a provozní náklady (nájemné a energie)
  • v Tematickém zadání „Podpora vrcholového sportu“ budou podporovány sportovní aktivity dětí a mládeže ve věku od 14 let
  • školy, školská zařízení a školské právnické osoby si mohou podat žádost pouze do Tematického zadání „Podpora handicapovaných“
  • žadatel o dotaci musí vykonávat činnost v oblasti sportu po dobu alespoň dvou let před podáním žádosti o dotaci
  • žadatelem o dotaci nemohou být žadatelé, kterým byla v roce 2023 schválena dotace z Fondu sportu a volného času z Tematického zadání „Podpora volnočasových a sportovních aktivit – investiční podpora“, „Podpora sportovních a volnočasových aktivit – neinvestiční podpora“ a „Podpora vrcholového sportu“. To znamená, že tito žadatelé si nemohou podat v roce 2024 žádost do žádného z těchto Tematických zadání.

 

V případě nejasností nebo pomoci při administraci žádosti se neváhejte obrátit na ČUS Příbram.


Další podrobnosti na oficiálním webu: https://kr-stredocesky.cz/web/skolstvi/fsvC-2024