Středočeská organizace Česká unie sportu a Středočeský kraj vyhlašují anketu Sportovec Středočeského kraje za rok 2023. Nejlepší sportovce, kolektivy a trenéry můžete nominovat v příslušných kategoriích do 22. března 2023.

Vyhlášení výsledků tradiční ankety se uskuteční ve středu 24. dubna 2024 od 18.00 hodin v Kulturním domě Vltava v Kralupech nad Vltavou.

 

Vyhlašované kategorie ankety Sportovec Středočeského kraje za rok 2023:

1. Nejlepší sportovec

Muž, nebo žena, měřítkem bude umístění na mistrovství světa, Evropy, republiky a kraje. Sportovec musí být registrovaným členem a závodit za sportovní subjekt ve Středočeském kraji (nad 18 let).

2. Největší sportovní talent

Chlapec nebo dívka, měřítkem bude umístění na mistrovství světa, Evropy, republiky a kraje. Sportovec musí být registrovaným členem a závodit za sportovní subjekt ve Středočeském kraji (datum narození po 1.1. 2005).

3. Nejlepší sportovní kolektiv dospělých

Měřítkem bude umístění na mistrovstvích a přeborech světa, Evropy, republiky a kraje. Družstvo musí být registrováno a závodit za sportovní subjekt ve Středočeském kraji (nad 18 let, kolektiv = dva a více sportovců).

4. Nejlepší sportovní kolektiv mládeže

Měřítkem bude umístění na mistrovstvích a přeborech světa, Evropy, republiky a kraje. Družstvo musí být registrováno a závodit za sportovní subjekt ve Středočeském kraji (narozeni po 1.1. 2005, kolektiv = dva a více sportovců).

5. Nejlepší trenér

Musí být trenérem jednotlivců, nebo kolektivu dospělých a mládeže registrovaných a závodících za sportovní subjekt ve Středočeském kraji.

6. Nejlepší odchovanec

Sportovec, který působil ve sportovním subjektu ve Středočeském kraji, nebo zde má trvalé bydliště a dalších úspěchů dosáhl ve sportovním subjektu mimo tento region.

7. Síň slávy

Bývalý, nebo současný sportovec, který svými výsledky proslavil Středočeský kraj.

8. Handicapovaný sportovec

Sportovec, který sportuje, nebo sportoval ve sportovním subjektu ve Středočeském kraji, případně dalších úspěchů dosáhl ve sportovním subjektu mimo tento region.

9. Cena Fair Play

Ocenění za výjimečný čin v rámci sportovního prostředí

10. Nejlepší sportovní okamžik roku 2023

Rok 2023 byl na významné sportovní okamžiky opravdu bohatý. Svými výkony udivovali jednotlivci i celé týmy. Vyberte jeden moment, který se v roce 2023 zapsal do historie Středočeského krajského sportu


Nominace do ankety probíhají přes webový formulář zde.

V případě dotazů kontaktujte pracoviště ČUS ve vašem regionu, viz záložka „Okresy“.